Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

5 | 6 | 7 |8 juli | Festival Onderstroom is vier dagen lang het beste straattheater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor: de stad Vlissingen zelf.

Website: www.festivalonderstroom.nl

Kermis

13 juli

13 t/m 22 juli | dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur.

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot botsauto en van suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

Ringrijden

27 juli

27 en 28 juli | Bellamypark | 8:00 tot 19:00 uur

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Vrijdagavond 3 augustus 2018 is het weer zover, de langste Nachtmarkt van Nederland op de Boulevards van Vlissingen. Het is nu alweer de 34ste keer dat dit grootse evenement in Vlissingen plaatsvindt. Wederom zijn we er in geslaagd om door middel van cultuur, folklore en commercie U te verrassen en te verwennen met een avondje Vlissingen.

Ter afsluiting van dit evenement wordt U uitgenodigd om vanaf 00.30 uur het bijzonder spectaculaire vuurwerk bij te wonen, dat vanaf de gehele boulevard is te aanschouwen.

 

Zingen en springen in Vlissingen. Het gezelligste festival van het jaar! Bellamypark - Vlissingen

Wat begon als een reddingsdemonstratie voor bewoners van de boulevards, is uitgegroeid tot een groots evenement met internationale deelnemers. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 11e editie in volle gang. Rescue Vlissingen vindt dan plaats op woensdag 15 augustus 2018. Vanzelfsprekend willen we weer een gevarieerd programma aan onze bezoekers bieden, waarin kijken, zelf doen en beleven centraal staan.

Website: www.rescuevlissingen.nl

25 en 26 augustus

Op 25 en 26 augustus organiseren de ondernemers rondom de oude vissershaven een gezellig familie evenement dat teruggrijpt op de oude functie van de huidige Michel de Ruyter haven. Vlissingen is van oudsher een belangrijke vissersplaats geweest en heeft destijds door de steeds groter wordende schepen gekozen voor een plek in de binnenhaven. Echter de oudere generatie kan zich nog goed het dagelijks afmeren van de kleine viskotters herinneren waarbij de vis ter plaatse verhandeld werd. Op de kades stonden de vissersvrouwen en die trokken met verse vis op de kar later de wijken in om zo hun waar te verkopen."Scharretjoe" werd de oproep om naar de kar te komen. Wij hebben nu een Shantykoor met deze naam ter herinnering. Heden ten dage is Vlissingen de grootste en belangrijkste aanvoerhaven voor tong. Een delicatesse die in heel Nederland en Vlaanderen wordt verhandeld.

Kom genieten van deze nostalgie en heerlijke visgerechten in de binnenstad van Vlissingen.

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

7 t/m 16 september - Cinecity Vlissingen

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Komend jaar is de 20e editie van Film by the Sea. Website: www.filmbythesea.nl

Standcross op de Vlissingse Boulevard van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.strandcross.nl voor meer informatie.