Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

In 2018 wordt voor de 12e keer een Paasmarkt georganiseerd op een unieke locatie: de Boulevard van Vlissingen. Met 150 kramen en diverse standwerkers (waaronder de Nederlandse kampioen) biedt de Paasmarkt voor ieder wat wils. Van sieraden, kleding en boeken tot lederwaren, parfum en lekkere hapjes. En daarna even bijkomen op een terras aan zee!

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Al 42 jaar wordt in Vlissingen op de vrijdag na hemelvaartsdag de ' de Ruyter jaarmarkt'  georganiseerd. Een gezellige markt in hartje binnenstad.

Het is dit jaar voor de 12de maal dat deze Pinkstermarkt wordt georganiseerd. Vanaf zondagmorgen 10.00 uur kunnen de bezoekers terecht voor een overweldigend assortiment artikelen in een sfeervolle ambiance op de Boulevards te Vlissingen.

Er zijn 150 kramen welke diverse branches vertegenwoordigen zoals : sieraden, kleding, parfum, wenskaarten, strandlakens, boeken, vis, wafels, snoep, noten, lederwaren, verse belegde broodjes, poffertjes en nog véél meer. Ook zijn er diverse standwerkers aanwezig, waaronder de Nederlands kampioen, die op een ludieke manier hun koopwaar aanprijzen.

Van 10.00 – 17.00 uur kan iedereen deze dag genieten van de gezelligheid van de markt, met uitzicht op zee en wellicht heerlijk terrasweer.

5 - 7 Juli | Festival Onderstroom is vier dagen lang het beste straattheater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor: de stad Vlissingen zelf.

Zingen en springen in Vlissingen. Het gezelligste festival van het jaar! Bellamypark - Vlissingen

Wat begon als een reddingsdemonstratie voor bewoners van de boulevards, is uitgegroeid tot een groots evenement met internationale deelnemers. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 11e editie in volle gang. Rescue Vlissingen vindt dan plaats op woensdag 15 augustus 2018. Vanzelfsprekend willen we weer een gevarieerd programma aan onze bezoekers bieden, waarin kijken, zelf doen en beleven centraal staan.

Website: www.rescuevlissingen.nl

7 t/m 16 september - Cinecity Vlissingen

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Komend jaar is de 20e editie van Film by the Sea. Website: www.filmbythesea.nl

Standcross op de Vlissingse Boulevard van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk op www.strandcross.nl voor meer informatie.